Коледа е … нощ тиха и свята, нощта, когато времето сякаш спира. Най-студеното и най-топлото време от годината, най-тъжното и същевременно най-уютно в душите ни. Събрани около масата, притихнали от щастие, че отново сме заедно, че сме стопили разстоянията. И не е важно, какво ще намерим под елхата, а кого ще намерим около нея! И няма смисъл да търсим мястото, където ще ни е най-хубаво, а да създаваме „хубавото“ на всяко място.

На Коледа се случват чудесата, стига да ги пожелаем! Но какви са тези чудеса и кога точно се случват? Дали трябва да сме много послушни или се случват на всички? Малки или големи са? Кой ги прави? ….

Има много въпроси, но наистина ли не виждаме отговорите…. Дали чудесата са само в приказките или всяко нещо, което ни се случва е чудо, с което сме свикнали и на което не обръщаме внимание…. Нима снежинките, които летят над земята не са чудо, нима звездите на небето не са чудо, нима вятърът в клоните на дърветата не е чудо, нима чувството, което изпитваме, когато се влюбим не е чудо, нима светлината на слънцето не е чудо…

В забързаното ежедневие забравяме да обръщаме внимание на чудесата, подминаваме ги, и не им обръщаме внимание. Дойде ли Коледа обаче всичко се променя и най-малкият жест ни се струва чудо, а то няма измерения и граници. За едни може да е нещо съвсем обикновено, а за други – цяло вълшебство…. Виждали ли сте очите на дете, което за първи път вижда луната?! А погледа на майката, която посреща детето си?! Радостта на внучето в прегръдките на баба и дядо?! Мятането на опашката на домашния любимец, усетил, че сте пред вратата?!…… Ето това са чудесата … истинските! Борете се за тях, ценете ги, не ги подминавайте!

Нека създаваме приятелства, нека пазим топлината, нека се борим за любовта, нека ценим човещината, нека помогнем на нуждаещите се, нека не забравяме близките си, нека се научим да прощаваме. Нека не спираме да вярваме, нека да мечтаем, нека забелязваме добротата и красотата през цялата година.

Мили Дядо Коледа, донеси и на нас порасналите деца още от чудесата на света и ни помогни да ги разпознаваме всеки ден, за да не изчезне магията на Коледа!!!

Весела Коледа!!!

Хо Хо Хо

💛 Зори

🌟🌟🌟🌟🌟