„Искам да затворя от Коледния дух в буркани, и да отварям всеки месец един от тях.“ Harlan Miller

Тайната на Коледа…

Не е чувството, което изпитваме

Когато завали първия сняг.

Не е коледната картичка,

Която изпращаме всяка година.

Не е радостният звън

На празничните камбани.

Нито са веселите песни,

Които пеят децата.

Нито е подаръкът,

Който опаковаме за Коледа.

Тайната на Коледа не са нещата,

които правим на Коледа,

А всички Коледни неща,

Които правим през година!

Магията💫 на „Коледния дух“ е вече разгадана….. и тя е комбинацията от гледка, звук🎵 и аромат. Има три специфични съставки, които и джуджетата🧙‍♀️ на дядо Коледа🎅 не могат да сътворят. И странно, но елхата🌲 не е едно от тях. Това, което наистина предизвиква Коледното усещане са свещите🕯, коледните песни и аромата на канела🍪. Към тях може да добавим портокалите🍊 и мандарините, които едно време се продаваха само за Нова година.

Нека си припомним българската Коледа, която започва още от Никулден, добрият Св. Никола е покровител на семейството и пазител на дома. Преминава през полазника на Игнажден и обредните песните на Коледарите за щастие в семейството и добив по нивите.

Бъдни вечер – нощта преди Рождество, когато в уюта на семейното огнище мислим повече за другите, вместо за себе си и споделяме любовта и топлината с близките.

Коледа е времето, когато всеки от нас трябва да потърси щастието вътре в себе си. Време е – да си спомним, че въпреки всички трудности и нещастия доброто винаги побеждава. Време е – всеки да погледне към небето и да каже Благодаря. Време е – да прегърнем близките си и да усетим колко много ги обичаме. Време е – да се научим да споделяме от сърце, но не само виртуално. Време е – да си припомним колко сме добри, и да помогнем на всички около нас да си спомнят, за да заживеем в един по-добър свят.

Желая Ви Весели Коледни празници! Нека всеки да намери под елхата това, от което има нужда – здраве, щастие, топлина, любов, късмет … Нека всеки е в своя дом и да няма самотни премръзнали души навън на студа…

Утре е Бъдни Вечер, нека бъде благословен домът Ви и всички, които живеят в него!

Топла и уютна Коледа Ви желая!

💛 Зори

🌟🌟🌟🌟🌟